veelgestelde vragen

 

 

Als ik mee ga als begeleider, hoe weet ik wat ik moet doen in zo’n week?
De reisleiding heeft een programma gemaakt voor de vakantie en gezamenlijk zorg je ervoor dat de gasten een te gekke vakantie hebben. Daarbij ben je er in de eerste plaats voor ‘jouw’ gast, maar ook zal je hulp gevraagd worden door anderen in de groep. Je hebt de rol van mantelzorger en taken kunnen zijn: persoonlijke verzorging, toezien op medicijninname, de rolstoel duwen tijdens uitstapjes, samen inkopen doen of een terrasje pakken, enz.
Is ervaring, een opleiding of baan in de zorg een voorwaarde voor dit vrijwilligerswerk?
Nee, niet per se. Je moet het leuk vinden om je gast een ontspannen vakantie te bezorgen. Vaak ben je de handen en voeten voor de gast. Veel van onze begeleiders komen niet uit de zorg, maar doen in het dagelijks leven heel wat anders, zoals medewerker in de staalindustrie, kantoorwerk o.i.d. Natuurlijk hebben we ook mensen mee met ervaring op het gebied van verpleging, artsen of fysiotherapeuten. De verpleegkundige begeleiding van onze gasten wordt op die manier gewaarborgd. Aanspreekpunt tijdens de vakantie is de reisleiding. Daar kun je altijd terecht met vragen.
Wat kost het?
Begeleiders gaan gratis mee. Bij de omschrijving van de vakanties staat vermeld wat de eigen kosten zijn, bijvoorbeeld drankjes en lunches die niet in de accommodatie worden gebruikt.
Moet ik mij extra verzekeren?
Niet per se nodig, de vereniging heeft voor alle begeleiders een reisverzekering afgesloten. Geld is daarbij niet meeverzekerd.
Hoe kan ik mij opgeven?
Je kunt een e-mail sturen naar mvmvakanties@gmail.com voor de vakantiebrochure en een aanmeldformulier. Het aanmeldformulier kun je hier ook downloaden, invullen en terugsturen naar het secretariaat.
Kunnen jullie voor mij verlof aanvragen?
Je kunt van ons een verlofbrief krijgen, waarin we namens Mensen voor Mensen je werkgever aanmoedigen om bijzonder verlof te verlenen. Deze brief dien je zelf bij je werkgever in. Meerdere werkgevers blijken bereid om geheel of gedeeltelijk bijzonder verlof te verlenen aan vrijwilligers die zich inzetten voor onze vakantieweken.